Nakijken & plagiaat controle met de computer


CODAS Nakijken

Een computer zal waarschijnlijk nooit begrijpend leren lezen. En toch kan een computer een goed antwoord op een open vraag onderscheiden van een slecht antwoord. Hoe kan dat?
Door de computer te leren wat goede en wat slechte antwoorden zijn. Uit alle ingeleverde antwoorden selecteert een docent een aantal voorbeelden en tegenvoorbeelden. Voorbeelden zijn antwoorden exact zoals de docent deze graag wil zien en tegenvoorbeelden natuurlijk zoals hij ze echt niet wil zien. Deze samen vormen het profiel van "het beste antwoord". CODAS vergelijkt vervolgens alle ingeleverde documenten met dit profiel en maakt hier een rangschikking van.
lees meer...


CODAS plagiaat controle
Het is een bekend fenomeen dat bij toetsen plagiaat gepleegd wordt. Zeker wanneer de antwoorden elektronisch aangeleverd mogen worden is de verleiding groot om teksten van elkaar te lenen. CODAS heeft een ingebouwde module om door middel van paarsgewijze vergelijking de kans op plagiaat te bepalen. Zo kan op eenvoudige wijze bepaald worden of de antwoorden eerlijk tot stand zijn gekomen.
lees meer...


T. +31 (0)10 2260886 E.info@gradiation.com P.Esdoornlaan 13 - 3053 WS - Rotterdam
Rabobank 38.22.95.560 KvK 32100560